Dagboken 2014

Måndagen den 7 april

Hittade lite rolig läsning inför morgondagen.  Ler

Apr08

DD tips till ATG 8 april 2014 Östersund

Tisdagens Dagens Dubbel avgörs på Östersundstravets långa upploppsraka. Man bör ha i åtanke att det har snöat en del under måndagen och vädret ser fortsatt ostabilt ut vilket gör att banan kan bli krävande ikväll. Östersundstravets egen tipspanel lägger ut texten om detta i ett Videotips till hela V64-omgången som du kan se här. Personligen så nöjer jag mig dock som vanligt med de båda DD-loppen. 

DD -förslag 8 april 2014 Östersund

DD 1: 5 Elles W.Fill
DD 2: 7 Trottningen, 10 Solöns Rangel

8 april 2014

Min rank: A:10,7 B:2,5 C:3,6,1 D:8,12,4,9

Spetsstriden: 5 Monas Ragazza är riktigt kDD tips till ATG 8 april 2014 Östersundvick ut från början och får gälla som klar spetsfavorit i detta lopp. Nu är det dock årsdebut och frågan är hur angelägen man är om att försvara ledningen om frågan ställs. Inte så värst tror jag och säger att Susanne H Osterling trycker sig till spets med starka 7 Trottningen innan 500-meterspinnen.

Analys: Här i DD2 så ser vi flera intressanta årsdebutanter komma ut på banan. Mest spännande av dessa är fältets bästa häst 7 Trottningen som absolut ska räknas som ett hett vinstbud här. Jag plockar med henne på mitt DD-förslag då hon känns som en dyngtrampare av rang och vad mer så ser jag framför mig att Susanne är bestämd från början och tidigt pressar sig till ledningen. Därifrån kan hon sedan bli svår att slå trots att det nu handlar om årspremiär för hennes del. Det i kombination med trist startspår borde hålla ner spelet på henne en hel del vilket är intressant.

Jag hittar dock ett ännu intressantare ekipage i fältet som jag absolut vill ha med och det är den sjuåriga Turbo Sund-dottern 10 Solöns Rangel som nu förstärks med Bo Eklöf i sulkyn och jag hoppas alltså hårt på Bosse denna väderbitna kväll och hon får tipsettan. Jag satte en ‘lira nästa gång-markering’ på henne senast då hon stod för en riktigt mersmakande insats delvis från dödens. Hon avslutade även starkt i loppet innan det så detta är utan större tvekan fältets formkort nummet ett. Bosse får lösa mankemanget med bakspåret men det tror jag att han gör med den äran. Upploppet är ju dessutom långt och som regel kan innerspåret bli värre ansatt vid trist väderlek vilket skulle gynna Solöns Rangel som här är dömd till ett lopp i andraspår. Jag ser framför mig att 9 Ramonas Halbak får slicka sargen direkt vilket i sin tur skulle kunna ge vakne Bo Eklöf en mycket enkel väg ner i andraspår bakom 2 Ninepoits Ariel som kan öppna hyggligt vilket i sin tur kan ge ett bra slagläge. Kul tipsetta.

Bakom min duo så är jag mest rädd just för Jörgen Westholms 2 Ninepoints Ariel som nu verkar vara på gång efter en del strul. Hon såg i vart fall bara bra ut senast efter en galopp och ska inte helt räknas bort i detta fält. Jörgen är dessutom alltid lika segersugen. Jag lirar dock med duon 7 Trottningen och 10 Solöns Rangel själv.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

15.11 | 09:51

Ni hittar oss här numer https://www.facebook.com/pages/Sol%C3%B6ns%20Stuteri%20Bodarna%20Soller%C3%B6n/205171246566351/

...
12.04 | 17:50

Hej hon har fått en riktigt vinterträning som hon verkat tagit bra. Så planerna är att starta henne framöver.

...
12.04 | 17:10

Hej,
Undrar bara hur det går med Sheena Punk Rocker som ju gjorde ett par hyggliga lopp i fjol, men inte riktigt fick till det ändå.

Hälsningar från uppfödaren

...
29.08 | 00:52

Hej, jag är intresserad av att hitta en Halleforshund valp. Jag bor i Alaska USA. Har du valpar? Min kontakt är Hermitking@hotmail.com

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS